Sıkca Sorulan Sorular
Sprey Boya Nedir? Nasıl Kullanılır? Nasıl Temizlenir?
Sprey Boya Nedir?
Selülozik sprey boya; araçların, bisikletlerin, motosikletlerin, ahşapların ve her türlü beyaz eşyaların boyanma ihtiyacını karşılaması ile birlikte dekoratif açıdan oldukça elverişli malzemedir. Tek bileşenli, elastik ve sert bir yapıya sahip olmasının yanı sıra selülozik boyalar sert darbelere karşı dayanıklı olma özelliğine sahiptir.
Kullanım öncesinde boyama işlemi yapılacak yüzeyi kir, pas ve yağdan temizleyiniz ve yüzeyin tamamen kuru olmasını sağlayınız. Sprey boya kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken iki nokta bulunmaktadır. İlk detay; kutunun iyice çalkalanmasıdır. İkinci detay ise; boyama yapılacak alana boyanızı 30 cm. uzaklıktan ve dik olarak sıkmalısınız. Boyama işleminiz bitti ancak boyanız kaldıysa bir sonraki işleme kadar boyanızı muhafaza edebilmek için kutuyu ters çevirip hava çıkıncaya kadar supaba basınız. Tıkanma olduğu taktirde supabı çıkarıp temizleyebilirsiniz. Bitmiş veya kullanıma devam edebileceğiniz boya kutularınızı güvenlik amacı ile 50ºC üzerindeki sıcaklıkta ve güneşte bırakmayınız. Serin ve kuru yerde ateşten uzak bir alanda saklamanızı tavsiye ederiz.
Sprey Boya ile Neler Yapabilirsiniz?
Sprey boya ile metal, ahşap, plastik ve her türlü beyaz eşya yüzeylerinde boyama yapabilirsiniz. Parlak görünmesinin yanı sıra koruma sağlamak için astar ile tamamlayabilirsiniz. Boyası yıpranmış, eskimiş; ahşap sandalyelerinizi, saksılarınızı, bisikletinizi, metal objelerinizi boyayarak değerlendirebilirsiniz.
Sprey Boya Nasıl Temizlenir?
Sprey boyalar birçok alanda kullandığımız malzemelerdir. Ancak istenmeyen yüzeylere geldiğinde zorlu lekeler bırakabilirler.
Peki, sprey boya nasıl temizlenir?
Sprey boya, asidik çözeltilerle yüzeylerden kolayca çıkarılabilir. Yüzeylerden kolay çıkarılabilmesi lekenin tazeliğiyle doğru orantılıdır. Bu sebeple lekeye hemen müdahale etmek çok önemlidir.
Her evde kolaylıkla bulunan malzemeler ile istenmeyen sprey boya lekesini çıkarabilirsiniz. Öncelik sprey boya bulaşan yüzeye uygun çözelti maddesine karar vermek. Duvar, cam ve araba yüzeyi gibi metal yüzeylerden sprey boya lekesini aseton yardımı ile çıkarabilirsiniz. Kumaş yüzeye bulaşan boya çıkarma işleminde işler biraz daha zorlayıcı ve karışık olabilir. Kumaş yüzey yapısı gereği düz olmayan ve sıvıyı emen bir yüzeye sahip olduğu için boya kurumadan müdahale edebilmek avantaj sağlayacaktır. Henüz kurumamış boyayı su yardımı ile çözülmesini sağlayabiliriz. Kumaşa yapışan kısım için ise toz sodayı lekenin üzerine dökerek bir fırça yardımıyla çıkarmaya çalışabilirsiniz. Boya lekesi çıkmazsa alkollü ürünler ile lekeyi çıkarmayı deneyebilirsiniz.
Duvar, cam, metal ve kumaş gibi yüzeylerden sprey boya çıkarma işlemini tamamladık ancak elimize bulaşan sprey boyayı nasıl çıkaracağımızı bilmiyorsak çözüm çok basit. Yoğun kimyasallar ile cildinize zarar vermek yerine basit malzemeler ile cildinize bulaşan boyayı kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Bu basit malzemelerden birkaçı; bebek yağı, hindistan cevizi yağı, tereyağı ve mayonezdir. Bu malzemeler ile de lekeyi çıkaramazsanız yumuşayan lekeyi aseton ile bastırmadan silerek çıkarabilirsiniz.
Sprey boya ile neler yapılabileceğini, bulaşan boyanın nasıl temizleneceğini öğrendiğimize göre eskimiş, bir köşeye atılmış eşyalarımızı değerlendirme vakti geldi.
Kolay gelsin.
Poliüretan Köpük Nedir? Nasıl Kullanılır?
Poliüretan Köpük Nedir?
Sızdırmazlık sağlamak için geliştirilmiş; tek komponentli, hızlı kürleşen, su, ses ve ısı yalıtımında kullanılan, yüksek kaliteli montaj ve dolgu köpüğüdür. Kapı, pencere kasaları ve benzeri doğramaların sabitlenmesinde, boşlukların doldurulmasında, elektrik tesisatlarında, sıcak ve soğuk su borularının izolasyonunda, boşluk delik ve çatlakların kapatılması gibi birçok alanda kullanılır.
Neden Poliüretan Köpük Kullanmalıyız?
İnsanlık olarak yüzyıllardır tüketim hayatımızın bir parçasıydı ancak son yıllarda tüketim seviyesini ileri boyutlara taşımaya başladık. Ve böylece yaşadığımız gezegenin karşı karşıya kaldığı üç kritik konu meydana geldi. Bunlar; küresel ısınma, enerji tasarrufu ve daha kaliteli yaşam alanlarına duyulan ihtiyaçtır.
Doğamızı korumak için yaşam alanlarımızda nelere dikkat etmeliyiz?
Karbondioksit emisyonlarını ve mevcut yapılarda enerji tüketimini nasıl azaltabiliriz?
Nüfus artışına bağlı olarak artan yerleşim planlarının enerji talebini nasıl sağlarız?
Bu sorunların çözümü için uzun vadede uygulanması gereken belirli düzenlemelere ihtiyaç vardır. Hem sürdürülebilirlik adına hem de gelecek nesillere bırakacağımız yaşam alanlarını koruyabilmek için bazı önlemler almalı ve görev haline getirmeliyiz. Poliüretanlar ile sürdürülebilir enerji tasarrufu sağlayarak bu sorunları en aza indirgeyebiliriz. Çünkü poliüretanlar, gezegenimizin doğal kaynaklarını korumada önemli bir rol oynamaktadır. Poliüretan köpük kullanımı; su, ses ve ısı yalıtımı sağladıkları için enerji tüketimi sağlarken doğal kaynaklarımızı korumaya yardımcı olurlar. Dayanıklı poliüretan kaplamalar, birçok ürünün ömrünün kaplama olmadan elde edilebilecek olanın ötesine uzatılmasını sağlar. Bu açıdan bakıldığında yerleşik alanların yapımında kullanılacak olan malzemelerde poliüretan köpük çeşitlerinin tercih edilmesi birçok açıdan avantaj sağlamaktadır. Normal bir binanın poliüretan köpük ile yalıtılmasında ısı tasarrufu sağlanırken yanmazlık özelliği ile de yangın önlemi alınmaktadır. B1 ve B2 yanmaz sınıfına giren poliüretan köpükler yanmaz ve tutuşmaz özelliği ile birlikte ateşin ilerlemesini de engeller.
Poliüretan Köpükler Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?
Poliüretan köpükler; binaların yapımı sırasında kapı, pencere kasaları montajında, boşlukların doldurulmasında, elektrik tesisatlarında, sıcak ve soğuk su borularının izolasyonunda kullanıldığı gibi delik, boşluk ve çatlakların izole edilmesinde de kullanılır.
Number One Poliüretan köpük çeşitlerinden maksimum verim elde edebilmek için köpük kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken bazı unsurular vardır. Köpük uygulanacak olan alanı toz, kir ve yağ gibi maddelerden arındırmak gerekiyor. Tüpü 30 saniye kadar kuvvetlice çalkaladıktan sonra ters çevirerek tabancaya veya dozaj tetiğine takabilirsiniz. Uygulama yapılacak alanı temizledikten sonra zemini ve sıkılmış köpüğü nemlendirmek ürünün reaksiyonunun hızlanmasını sağlar ve daha verimli sonuç elde edebilirsiniz. Köpük sıkma işlemini yaparken hacminin büyüyeceğini unutmayın ve tasarruflu bir şekilde doldurmaya dikkat edin.
Ürün kullanım videosu için:
Sonraki kullanımlar için tabanca ve ventil kurumuş köpükten arındırılmalıdır. İstenmeyen yerlere bulaşan köpüğü Number One Köpük Temizleyicisi ile temizleyebilirsiniz.
Bir sonraki konumuzda istenmeyen yerlere bulaşmış ve kurumuş köpüğü nasıl temizleyebiliriz konusunu inceleyeceğiz, takipte kalın…
Hibrit Nedir? Hibrit Mastiklerin Kullanım Avantajları Nelerdir?
Hibrit Nedir?
Tek komponentli, yüksek yapışma ve ilk tutunma gücüne sahip bir yapıştırıcı çeşididir. Ağır yapı malzemelerinin sabitlenme ihtiyacı olmadan yapıştırılmasını sağlar. Diğer yapıştırıcı çeşitlerine kıyasla tercih edilmesinin birçok sebebi vardır. Hibrit ürünleri; kokusuz olması ile çevre dostu ürünlerdir. Aynı zamanda su altında kürleşmeye devam edebilir ve yüksek tutunma gücüne sahiptir. Boyanabilir olması kullanım açısından daha elverişlidir. Dayanıklılık ve kullanım avantajlarından dolayı İnşaat alanlarında, ev işlerinde, uçak, otomobil ve gemi yapımında yapıştırıcı ve sızdırmazlık için rahatlıkla kullanılabilir.
Hibrit Mastiklerin Kullanım Avantajları Nelerdir?
Kokusuzdur
Hibrit ürünler kokusuz olmaları ile çevre dostu özellik sergilemektedir.
Tüm malzemelere mükemmel yapışma
Hibrit malzemeler hemen hemen tüm malzemelere mükemmel yapışma sağlar. İnşaat alanı iç ve dış mekanlarında, çatlak ve boşlukların doldurulmasında, ahşap dolap ve merdivenlerde, metal, tahta panel ve plastiklerin birleşim yerlerinde, su altı projelerinde, havuz ve teknelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hibrit ürünler ile ıslak ortamlarda veya suyun altında malzemelerin yapışmasını ve sızdırmazlığını kolayca sağlayabilirsiniz.
Solvent içermez
Solvent kelimesi Türkçeye çevrildiğinde ‘çözücü’ anlamına gelir. Hibrit yapışkan dolgu malzemeleri, poliüretan malzemelerinden farklı olarak zaman içinde buharlaşan çözücüler içermez. Bu nedenle dolgu yapılan alanlarda çözülme, çökme, genleşme gibi durumlar yaşanmaz.
Boyanabilir
Hibrit ürünler her türlü boya ile boyanabilir.
UV Işınlarına Dayanıklı
Güneş ışığına maruz kaldığında hızla parçalanan yapıştırıcıların aksine, hibrid polimerler ultraviyole radyasyonlara karşı dayanıklıdır.
Gözenekleri olmayan sürekli bir yapıya sahiptirler
Polimerizasyon işleminde karbon dioksit kabarcıklarının oluşması nedeniyle poliüretan dolgu macunları gözenekli yapıya sahiptirler. Gözenekli yapı katının olduğu bölümün dayanıklılığı daha düşüktür. Hibrit sızdırmazlık ürünlerinin içinde karbon dioksit oluşmaz ve bu nedenle içinde gözenekli yapı bulundurmaz. Bu sebeple hibrit sızdırmazlık ürünleri hem kuru hem de ıslak yüzeylerde yüksek seviye de yapışma özelliği sağlar.
Statik elektrik biriktirmez
Hibrit sızdırmazlık malzemeleri, silikonun aksine statik elektrik biriktirmez ve bu nedenle toz çekmez.
Hibrit ürünler nasıl kullanılır ve kullanırken nelere dikkat edilmelidir?
Uygulanacak yer temiz, yağ ve tozdan arındırılmış olmalıdır. Uygulanacak alanın nemlendirilmesi önemli bir diğer noktadır. Bunun sebebi yapıştırılacak veya sızdırmazlık sağlanacak alanının dolgu malzemesi ile sağlıklı bir şekilde doldurulmasıdır.
Hibrit ürünlerin kullanım videosu için
Genel Amaçlı Hızlı Yapıştırıcı Seti Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?
Number One Genel Amaçlı Hızlı Yapıştırıcı (set) bir adet siyanoakrilat (cyanoacrylate) ve bir adet aerosol aktivatörden oluşur. Piyasada Japon yapıştırıcısı olarak da bilinen hızlı yapıştırıcılar kolay uygulanır ve yüksek yapıştırma gücüne sahiptir.
Hızlı yapıştırıcı seti ihtiyacınızı hızlı ve en kolay şekilde karşılayacaktır. Uygulandıktan sonra saniyeler içinde malzemeleri birbirine yapıştırma özelliğine sahiptir.
Peki, Hızlı yapıştırıcı seti nerelerde ve nasıl kullanılır?
Yüzlerce kullanım alanı olan hızlı yapıştırıcı seti iç ve dış mekânlarda, araç gereçlerde, üretim ve sanat atölyelerinde, bahçelerde, hobi alanlarında hatta tatilde bile rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Number One Genel Amaçlı Hızlı Yapıştırıcı (set) yapısı gereği ile hafif eşyaların yapıştırılmasında rahatlıkla kullanılabilirken, uygulanacak yüzey (pürüzlü yüzeyler dâhil) kuru ve temiz olmalı, toz, kir, pas ve yağdan arındırılmalıdır. Kullanım aşamasında dikkat edilmesi gerekenlerden biri de uygulama şeklidir. Aktivatör yüzeylerden birine püskürtülür ve birkaç saniye buharlaşmasına izin verilir. Yapıştırıcı da diğer yüzeye uygulanır. Parçalar birleştirilir ve birkaç saniye birlikte preslenerek baskı uygulanır.
Number One Genel Amaçlı Hızlı Yapıştırıcı Set nerede ve nasıl kullanılır? sorusunun cevabı için ayrıca aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz:
Poliüretan Bazlı Sıvı Çivi Nedir? Nasıl ve Nerelerde Kullanılır?
Ahşap ve ahşap türevi ürünlerin, sunta ve kontraplakların kuvvetli yapıştırılmasında, merdivenlerin yenilenmesinde, alüminyum, paslanmaz çelik, galvanize çelik, bakır ve bina inşaatının kimyasal dübellenmesi gibi alanlarda kullanılan sıvı çivi, kuvvetli bir yapıştırıcı türüdür.
Tamirat ve tadilat gibi işlerde kolay kullanımı ile avantaj sağlayan Number One Poliüretan bazlı Sıvı Çivi, solvent içermez ve hava koşullarına karşı çok dayanıklıdır. -40 ile +80 dereceye kadar dayanıklı bir ürün olan Number One Poliüretan bazlı Sıvı Çivi, en iyi mekanik dayanım için üretildi.
Taş, doğal taş, tuğla, seramikler, sentetik malzemeler, yangına dayanıklı paneller, PVC gibi ürünlerin yapıştırılmasında da kullanılan sıvı çiviler havanın nemiyle kürleşir. 24 saatte tamamen kürleşme özelliğine sahip sıvı çivilerin kabuk oluşum süresi 8-10 dakika arasıdır.
Sıvı çivi nasıl kullanılır?
Sıvı çivileri kullanırken dikkat etmemiz gereken şey öncelikle uygulanacak yüzeylerin kuru ve temiz olması, kir ve yağdan arındırılmış olmasıdır. Serin ve kuru yerde saklamanız gereken sıvı çivi ürününü uzun süre solumanız solunum sisteminize zarar verebilir. Sıvı çiviyi kullanırken ayrıca gözünüze temastan kaçınmalı ve ürünü çocuklardan uzak tutmalısınız. Raf ömrünün 1 sene olması, kullanım kolaylığı ve kullanım alanlarının geniş olması, Poliüretan bazlı sıvı çivi ürününü popüler bir ürün haline getirmiştir.
Sıvı Çivi uygulama videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz:
Isı ve Ses Yalıtım Köpüğü Nedir, Nerede ve Nasıl Kullanılır?
Enerji tasarrufu ve sağladığı ses yalıtımı ile mekanları daha yaşanılabilir kılan ısı ve ses yalıtım köpükleri pratik kullanım şekliyle de günümüzün vazgeçilmez yapı kimyasallarındandır.
Number One Isı ve Ses Yalıtım Köpüğü, (Insulation Spray Foam) özel aparatı ile verimli ve kolay kullanım özelliğine sahiptir. Isı ve ses yalıtım köpüklerinin kullanım alanları ise oldukça geniştir. Gazbetonlarda, betonlarda, duvarlarda, ahşaplarda, camlarda, tuğlalarda ve metal yüzeylerde kolayca kullanılabilen ısı ve ses yalıtımı köpüğü kullanıma hemen hazır bir üründür. En ideal kullanım alanı tavanlar olan ısı ve ses yalıtım köpükleri ayrıca ses geçirmezliği sayesinde stüdyo gibi alanların yanı sıra mantolama için de kullanılabilir.
Number One Isı ve Ses Yalıtım Köpüğü nasıl kullanılır?
Kullanımı oldukça kolay olan ısı ve ses yalıtım köpüğünü kullanmadan önce 30 saniye boyunca çalkalamanız yeterli olacaktır. Teneke üzerindeki uygulama aparatını yerleştirdiğiniz özel tabancasıyla gaz beton, beton, duvar, ahşap, cam, tuğlalar ve metal yüzeylere homojen, eşit olarak ve kolaylıkla püskürtülebilen ısı ve ses yalıtım köpükleri Çekim Kimya'nın en iddialı, beğenilen ve tercih edilen ürünlerindendir. Taşıması kolay bir ürün olan ısı ve ses yalıtım köpükleri ustaların yanı sıra, profesyonel olmayan tüketicilerin de favori ürünlerindendir.
Bir tenekesi 2 metrekareye kadar alanda yalıtım sağlayan Number One Isı ve Ses Yalıtım Köpüğü’nü kullanırken dikkat etmeniz gereken şey kullanım alanlarının temiz olmasıdır. Ürün, kısa sürede kuruma özelliğine sahiptir.
Çok Amaçlı Bakım ve Pas Sökücü Sprey Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?
Çekim Kimya’nın en iddialı ürünlerinden biri olan Number One VVD 40 Çok Amaçlı Sprey (Number One Multi Purpose Care Sprey), profesyonellerin tercihi olmasının yanı sıra günlük hayatımızda da kirle ve pasla ilgili hemen her türlü işimizde yardımımıza koşuyor. Metal parçaların paslanmasına engel olan çok amaçlı sprey pratik kullanımıyla da profesyonellerin favori ürünü arasında yer alıyor.
Pastan birbirine geçmiş metalleri birbirinden kolayca ayrılmasını sağlayan Number One VVD 40 Çok Amaçlı Sprey, endüstriyel uygulamalarda pas ve korozyona karşı korumasıyla çok tercih edilen ve popüler bir ürün olmuştur. Endüstriyel spreyler grubuna giren Number One VVD 40 Çok Amaçlı Sprey’in kullanım alanları oldukça geniştir. Yıllarca neme ve suya maruz kalan ve bu sebeple birbirine geçip kalıplaşmış parçaların birbirinden ayrılmasını sağlayan, sökülemeyen vidaların küçük bir dokunuşla sökülmesini sağlayan ürün ayrıca, yağı, kiri ve de aşınmayı ortadan kaldırıyor, metallerinizi parlatarak yeni gibi görünmesini sağlıyor. Özel pipeti sayesinde en dar ve küçük yüzeylere dahi girer, kolayca nüfuz eder. Ürünü ayrıca kirden, yağdan yapış yapış olan metallerinizi temizlemek için de kullanabilirsiniz. Çok amaçlı sprey ayrıca otomotiv sektöründe de ustaların en çok kullandığı ürünlerden biri haline gelmiştir. Endüstriyel alanda oldukça önemli bir yere sahip olan çok amaçlı bakım ve pas sökücü sprey ayrıca tekerlek, balata gibi hareketli parçalar üzerinde de kullanılabilir.
Number One VVD 40 Çok Amaçlı Sprey Çok Amaçlı Sprey nerelerde kullanılır?
Profesyonellerin tercihi olan Number One VVD 40 Çok Amaçlı Sprey günlük hayatta da birçok alanda kurtarıcı ürün misyonu üstleniyor. Ürün, cıvatalarda, zincir yağlamada, gıcırdayan kapılar ve ofis sandalyelerinde, demir sürgülerde, tutukluk yapan kapı kilitlerinde, sıkışan fermuarda, sıkışmış cıvata ve bujilerde, zorlu lekelerin çıkartılmasında, hızlı yapıştırıcıların çıkartılmasında, deri malzemelerin bakımında da kullanılabilir. Körelmiş kesici aletler için de kullanılabilen ürün ayrıca metalleri de parlatarak korozyonu önlüyor. Gres yağını ve kiri, etiket ve de yapıştırıcı madde kalıntılarını yüzeyden temizleyen çok amaçlı spreyi ayrıca nemlenen elektirikli ev aletleriniz için de kullanabilirsiniz.
Nasıl kullanılır?
Çok amaçlı pas sökücü spreyi kullanmak oldukça kolaydır. Profesyonel kullanıcıların ve ustaların bir numaralı ürünü haline gelen ürünü kullanmadan önce iyice sallamak yeterli olacaktır. Spreyi dikey olarak püsküterek alana nüfuz etmesi için bekleyin. Özel pipeti sayesinde her alanda uygulama imkanı olan çok amaçlı ürünü uyguladıktan sonra uygulanan alanı bez veya fırça ile temizlemeniz gerekir. Ateşe yaklaştırmamanız gereken çok amaçlı pas sökücü sprey eşyalarınızın boyalarını aşındırmaz.
Pas nasıl sökülür? Çok amaçlı sprey nerelerde ve nasıl kullanılır? sorularının cevabını Number One VVD 40 Çok Amaçlı Sprey ürün tanıtım videomuzdan da izleyebilirsiniz:
Silikonize Akrilik Mastik nedir? Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?
Yapı ve kimya endüstrisinin en popüler ürünlerinden biri olan silikonize akrilik mastikler kullanım alanlarının genişliği ve kolay kullanım özelliği nedeniyle yapı profesyonellerinin vazgeçilmez ürünlerinden biri olmuştur.
Number One'ın profesyoneller tarafından en çok tercih edilen ürünlerinden biri olan Number One Akrilik Silikonize Mastik ürünü yüksek yapışma gücü ve elastikiyeti açısından dolgu ve yalıtım amaçlı kullanımlarda yüksek performans sağlar.
Tabancalı olarak kullanılan akrilik silikonize mastiklerin en önemli özellikleri kolay kullanılması, antibakteriyel olması, esnek olması, havaya ve suya dayanıklı olmasıdır. Beyaz, siyah, kahverengi, gri gibi renk seçenekleriyle profesyonellerle buluşan silikonize akrilik mastikler dekorasyonda da estetik bir alternatif oluştururlar.
Silikonize akrilik mastikler nerede kullanılır?
Silikonize akrilik mastikler alüminyum, ahşap ve PVC doğramaların montajında, iç ve dış mekanlarda, derz ve küçük çatlakların onarımında, lavabo, küvet, dolap, fayans ve seramiklerde, tuğla ve beton çatlaklarında, ahşap yüzeylerde ve ayrıca çatlaklara karşı boya öncesi kullanılan sızdırmazlık, yapıştırma, dolgu ve yalıtım malzemeleridir.
Silikonize akrilik mastikler nasıl kullanılır?
Doğrudan su akışının olduğu yerlerde kullanılmaması gereken silikonize akrilik mastikler tabanca ile kolayca uygulanma özelliğine sahiptir. Parlak görünümü ve boyanabilme özelliğine sahip olan silikonize akrilik mastikleri uygulamadan önce kulllanım alanlarının temiz, kuru, toz, kir ve yağdan arındırılmış olmasına dikkat edilmesi gerekir. Normal sertliğine 2 haftada ulaşan ve kuruduktan sonra esnekliğini uzun süre koruyan silikonize akrilik mastikleri kullanırken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus uygulamadan sonra 3 saat, uyguladığınız alanı sudan korumanız gerekmesidir.
Su Bazlı Sıvı Çivi Nedir? Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?
Çekim Kimya'nın profesyoneller için en iddialı ürünlerinden biri olan sıvı çivilerin, su bazlı sıvı çivi, poliüretan bazlı sıvı çivi, poliüretan şeffaf montaj yapıştırıcı, hibrid sıvı çivi gibi çeşitleri bulunuyor.
Yapı kimyasalları sektörününün dünyadaki en iddialı oyuncularından Çekim Kimya'nın Number One Su Bazlı Sıvı Çivi (Liquid Nail) ürünü, özellikleri, kullanım alanları ve kullanım kolaylığı açısından yapı sektörü profesyonellerinin, ustaların favori ürünlerinden biri haline geldi.
Number One'ın beyaz, siyah, kahverengi ve gri renk seçenekleriyle kullanıcılara sunulan Number OneSu Bazlı Sıvı Çivi (Liquid Nail) ürünüyle, fiziksel güç gerektiren çekiç kullanımı son buluyor, profesyoneller rahatlıkla ürünü uygulayabiliyor.
Yüksek yapışma gücüne sahip olan sıvı çivilerin en yaygın kullanım alanları inşaat alanlarıdır. Özel tabancasıyla kolaylıkla uygulanabilme imkanına sahip olan sıvı çiviler en iyi montaj ve yapıştırıcı malzemeler sınıfındadır. Çoğunlukla ahşap ve metal yüzeylerle, endüstriyel ürünlerin yapıştırılmasında kullanılan sıvı çiviler dayanıklılığıyla da ideal bir çözüm sunarlar. Çok amaçlı ürün olarak da kullanılabilen su bazlı sıvı çiviler kullanıma hemen hazır ürünlerdir. Su bazlı sıvı çivilerin tutkal gibi diğer endüstriyel yapıştırıcılardan farkı ise uzun süre preslemeye gerek olmamasıdır. Su bazlı sıvı çivi uygulanırken kısa süre presleme yapmak yeterli olacaktır.
Su geçirmeyen özelliğe sahip olan Number One Su Bazlı Sıvı Çivi (Liquid Nail) ürünü ayrıca boyanma özelliğine sahiptir.
Su bazlı sıvı çivi nerelerde kullanılır?
Su bazlı sıvı çiviler inşaatlarda, montaj işlerinde, mobilyalarda, ahşap yüzeylerde, PVC'lerde, tamirat işlerinde, metal ürünlerin montajlarında, cam, metal, ayna, plastik gibi malzemelerin ahşap yüzeylere yapıştırılmasında, ahşap ve plastik malzemelerin duvara yapıştırılmasında, pervazların, süpürgeliklerin ve lambrilerin montajında ve seramiklerin yapıştırılmasında kullanılır.
Su bazlı sıvı çivi nasıl kullanılır?
Kısa sürede kürleşme özelliğine sahip olan su bazlı sıvı çiviyi uygularken mekanlarınızın kuru, temiz ve tozdan arındırılmış olmasına dikkat etmelisiniz. Ürün açılır açılmaz tabancasıyla kolayca kullanılabilen su bazlı sıvı çivileri uyguladıktan sonra kısa süre preslemeniz gerekir. Çok güçlü bir yapıştırıcı olan su bazlı sıvı çiviler metrekarede 150 kiloya kadar ağırlığa dayanabilir.
Su bazlı sıvı çivi nedir? Nerelerde ve nasıl kullanılır? Sorularının cevabını Number One Su Bazlı Sıvı Çivi videomuzdan da izleyebilirsiniz:
Akvaryum Silikonu Nedir, Nasıl ve Nerelerde Kullanılır?
Çekim Kimya’nın lokomotif ürünlerinden bir olan Number One Akvaryum Silikonu, adından da anlaşıldığı üzere öncelikli olarak akvaryumda ve cam parçaların montajında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Farklı gramajlarda beyaz, gri, şeffaf ve siyah renkleriyle piyasaya sürülen akvaryum silikonu suya dayanıklı bir yapı kimyasalıdır. Akvaryum silikonunu camlara uygulandıktan 24 saat sonra akvaryumunuz kullanıma hazır hale gelebilir. Akvaryum silikonu ayrıca ağır yük altındaki mekanik alanların izolasyonu için de kullanılır.
Profesyonel kullanıcıların yanı sıra hobi meraklılarının da sıkça kullandığı endüstriyel ürünlerden biri olan akvaryum silikonuyla ilgili en çok merak edilen sorulardan biri ise ‘Akvaryum silikonu balıklara zarar verir mi?’dir. Balıklar ve bitkiler için zararsız olan akvaryum silikonu ayrıca solvent içermez. Kullanım kolaylığı, fiyat/performans oranı, hemen uygulanabilen kurtarıcı ve fonksiyonel bir ürün olması, elastikiyeti, kalitesi, suda yaşayan canlılara zarar vermemesi, UV ışınlarına dayanıklı olması ve yüksek tutuculuk özelliği sayesinde akvaryum silikonu, en popüler montaj malzemelerinden biri olmuştur. Her türlü akvaryum imalatında kolaylıkla kullanılabilir. Çekme yapmaz, çatlamaz ve sızdırmazlık özelliklerine sahip akvaryum silikonu ile imal ettiğiniz bir akvaryumu yıllarca kullanmanız mümkündür.
Akvaryum silikonu nerelerde kullanılır?
Akvaryum silikonunun bir numaralı kullanım alanı akvaryum olmakla birlikte, sızdırmazlık sağlayan bu ürün ayrıca cam ürünlerin birbirine yapışmasında, camla ilgili dekorasyon malzemeleri yapımında, teraryum gibi hobi ürünlerinin yapımında, ayrıca camın, seramiğin olduğu birçok alanda yapıştırma amacıyla kullanılır. Aynaları birbirine yapıştırabilir; akvaryum tamirinde kullanılabilir. Akvaryum silikonuyla ilgili en çok sorulardan biri de ‘Akvaryum silikonu duşakabinde kullanılır mı?’ şeklindedir. Akvaryum silikonunun duşakabinde kullanımı önerilmez. Duşakabinde kullanım için Number One Duşakabin Silikonu ürünümüzü öneririz.
Akvaryum silikonu nasıl kullanılır?
Akvaryum silikonu havanın nemiyle kuruyan bir macun yapıştırıcıdır. Uygulandıktan sonra uygulama alanlarının birbirine yapışması için bantlarla birbirine tutturup bir süre preslenmesini sağlamanız gerekir. Akvaryum silikonu uygulandıktan 24 saat sonra kullanıma hazır bir üründür. Silikonu ayrıca uygun alanlarda dolgu malzemesi olarak da kullanmanız mümkündür. Number One Akvaryum Silikonu ürünü 280 ml ve 310 ml gramaj çeşitleriyle piyasaya sunulmaktadır. 20 dakikada kabuklaşan özelliğe sahip olan akvaryum silikonu -40 dereceye kadar düşük ve 180 dereceye kadar yüksek sıcaklıklarda esnek yapısını korur. Akvaryum silikonunun 5 ila 40 derece sıcaklıklarında kullanımı önerilir. Ve kullanacağınız yüzey temiz olmalıdır. Akvaryum silikonu uygularken iki tarafa da bant çekmek rahatlık sağlayacaktır. Derz aralarına yapacağınız dolgularda mutlaka eski silikon atıklarını temizlemeniz gerekir. Ayrıca uygulama alanlarında tutunmayı engelleyecek yabancı maddeleri temizlemeniz iyi sonuç almanız için gereklidir. Eğer yapacağınız akvaryumun kapasitesi büyükse cam kenarları metal veya alüminyum çerçevelerle desteklemek gerekir.
Cama bulaşan akvaryum silikonunu yaşken sabunlu su ile temizleyebilirsiniz. Cama bulaşan ve kurumuş silikonu ise jiletle kazıyarak çıkarabilirsiniz.
‘Akvaryum silikonu nasıl kullanılır?’ konulu videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.
Tuğla, gaz beton yapıştırıcı köpüğü nedir? Nerelerde ve nasıl kullanılır?
Çekim Kimya tarafından piyasaya sürülen Number One Tuğla & Gaz Beton Yapıştırıcı Köpüğü (Brick & Gas Concrete Adhesive Gun Foam) geleneksel harç yerine kullanılan, yüksek performanslı ve pratikliği ile sıkça tercih edilen popüler bir yapı kimyasalı ürünü olmuştur. Harç hazırlarken girilen zahmetin aksine, 30 saniyede çalkalayarak hazır olan tuğla ve gaz beton yapıştırıcı köpüğü ayrıca kolay kullanımı ve temiz çalışma ortamı yaratması bakımından da çok tercih edilen bir ürün haline gelmiştir.
Tabanca ile kullanılabilen tuğla gaz beton yapıştırıcı köpüğünün ana kullanım alanlarından biri tuğlaları birbirine yapıştırmaktır. Şişeyi elimize alır almaz hazır olan tuğla ve gaz beton yapıştırıcı köpük hızlıca kurur ve güçlü yapışma sağlar. İç ve dış mekanlarda kullanılan ürün, blokları, taşları birbirine sağlam bir şekilde yapıştırır ve yüksek ağırlıkları taşımak için tasarlanmıştır. Fiyat / performans oranı, temiz kullanım olanağı, taşıma ve depolama avantajları nedeniyle tuğla gaz beton yapıştırıcı köpük geleneksel harca göre daha ekonomik, temiz, pratik ve yenilikçi bir üründür.
Yarım saatten kısa sürede sertleşme özelliğine sahip olan tuğla gaz beton yapıştırıcı köpüğü hava koşullarına, buhara ve neme karşı dayanıklıdır. İlk uygulama anında güçlü tutunma sağlar.
İnşaat ustalarının yanı sıra, profesyonel olmayan kullanıcıların da rahatlıkla uygulayabileceği tuğla gaz beton yapıştırıcı köpüğünü kullanırken tuğlalardan taşan köpüğü falçata yardımıyla kesebilirsiniz. Geleneksel harca göre çalışma zamanından yaklaşık 3'te 1 oranında tasarruf sağlayan tuğla ve gaz beton yapıştırıcı köpüğü sıfır dereceden 35 santigrat dereceye kadar olan sıcaklıklarda uygulanabilir. Tuğla gaz beton yapıştırıcı köpüğünün bir diğer öne çıkan özelliği de duvara ekstra yük bindirmemesi, hafif bir yapıştırıcı olmasıdır. Kuruduktan sonra formunu koruyan tuğla gaz beton yapıştırıcı köpüğü -40’tan 100 santigrat dereceye kadar olan sıcaklıklara kadar dayanıklıdır. Tuğla gaz beton yapıştırıcı köpüğün geleneksel harca göre bir diğer avantajı da uygularken daha az yorucu olması, enerjiden önemli oranda tasarruf sağlamasıdır. Ürün ayrıca uygulandığı alanda kalıcı yapışma sağlar.
Tuğla, gaz - beton yapıştırıcı köpüğü nerelerde kullanılır?
Tabancalı poliüretan köpükler sınıfına giren tuğla, gaz - beton yapıştırıcı köpüğü her türlü inşaat malzemesine yapıştırılmak üzerine tasarlanmıştır. Strafor köpük, ahşap, metal, plastik, beton, tuğla yüzeylerinde kullanılabilen tuğla, gaz ve beton yapıştırıcı köpüğü ayrıca boşluk ve derz araları için de uygundur, mükemmel yapışma ve yalıtım sağlar. Tuğla, gaz beton yapıştırıcı köpüğünü uygularken etrafa bulaşan köpükleri Number One Köpük Temizleyicisi ile temizleyebilirsiniz. Number One Tuğla & Gaz Beton Yapıştırıcı Köpüğü’nü yatay ve dikey uygulamarda kullanabilirsiniz. Tuğla, gaz beton yapıştırıcı köpüğü dikey kullanımlarda her zaman aşağıdan yukarı doğru uygulamanız gerekir. Uygulanacak alan temiz ve hafif nemli olmalıdır.
Tuğla, gaz beton yapıştırıcı köpüğü nasıl kullanılır? Sorusunun cevabı için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:
High Tack yapıştırıcı nerelerde ve nasıl kullanılır?
Çekim Kimya'nın ürün gamına eklediği iddialı yapıştırıcılar arasında yer alan High Tack, ağır yapıları güçlü bir şekilde yapıştırma özelliğiyle öne çıkıyor. Hibrit polimer esaslı yapı kimyasalı sınıfına giren Number One High Tack yapıştırıcı, yapı kimyasalı profesyonellerinin kullanım alanlarında olduğu kadar günlük hayatta da birçok alanda yardımımıza koşuyor.
Number One High Tack ürününün kullanım alanları çok geniştir. Kornişlerin yapıştırılması için ideal bir yapıştırıcı olan High Tack, kapı ve çerçeve montajında, alçıpanların tavana yapıştırılmasında, mutfak ve banyo aksesuarlarının yapıştırılmasında, ses ve ısı izolasyon panellerinin sabitlenmesinde, derz, süpürgelik gibi alanlarda, metal, ahşap, cam, taş, beton, alüminyum ve doğal taşların yapıştırılmasında, ağır metallerin yapıştırılmasında, seramik, ayna gibi ve daha birçok maddenin mükemmel şekilde yapıştırılmasında kullanılıyor. High Tack yapıştırıcı ayrıca sızdırmazlık uygulamaları için de ideal bir yapıştırıcıdır. Sürekli suya maruz kalan, su akışının olduğu alanlarda da mükemmel bir yapışma sağlar. Yapı kimyasalları içinde en güçlü montaj yapıştırıcılardan olan High Tack, ağırlık testlerinden başarıyla geçen bir üründür. 10 santimetrekare alana uygulandığında 350 kilogramdan 450 kiloya kadar taşıma gücüne sahiptir. High Tack yapıştırıcı zorlu fiziksel koşullarda dahi kullanılabilecek ideal bir yapı kimyasalı ürünüdür. Hava koşullarına karşı dirençli bir ürün olan High Tack, aşınmaya karşı da dayanıklıdır. Beyaz renkle piyasaya sunulan High Tack ayrıca kokusuzdur ve boyanabilme özelliğine sahiptir. Uygulandıktan sonra sarkma veya çekme yapmayan, hacim kaybına uğramayan High Tack yapıştırıcı bu yönüyle de çok tercih edilen bir üründür. High Tack yapıştırıcı ayrıca esnekliğiyle de öne çıkan bir üründür.
High Tack nasıl kullanılır?
Kullanım şekli oldukça kolay olan High Tack yapıştırıcı tabanca ile uygulanır. Saniyeler içinde hızlıca yapıştırma özelliğine sahip olan High Tack yapıştırıcıyı kullanacağınız alanın kuru ve temiz olmasına dikkat etmeniz gerekir. High Tack yapıştırıcıyı 10-15 cm aralıklarla dikey, yatay veya noktalar halinde uygulayabilirsiniz. Ürün, uygulandıktan 5 saniye sonra tutunma gücüne sahiptir.
High Tack nasıl temizlenir?
High Tack ürününü kullanırken elinize bulaştırırsanız elinizi 5 dakika kadar sıcak suda yıkamalısınız. Ürünü uygularken cam, fayans gibi yüzeylere bulaştırdıysanız, ürün kurumadan; hızlıca ıslak veya nemli bezle silmeniz yeterli olacaktır. Eğer yapıştırıcı bulaştığı yüzeylerde kuruduysa tiner veya aseton ile çıkarabilirsiniz. Ürün kıyafetinize bulaştığı takdirde aseton yardımıyla çıkarabilirsiniz. Yüzeylerde Kurumuş olan mastik lekelerini ayrıca kazıyarak da çıkarabilirsiniz.
High Tack nerelerde ve nasıl kullanılır? sorusunun cevabı için ayrıca ürün uygulama videomuzu izleyebilirsiniz:
Silikon alırken nelere dikkat etmelisiniz? Silikon nasıl çekilir?
Yapı kimyasallarında lokomotif madde görevini üstlenen silikonlar profesyonellerin olduğu kadar, evlerde de yardımımıza yetişen olmazsa olmaz çözüm ortaklarımızdandır. Lavaboda, banyoda, camlarda, duvarlarda, iki madde arasında, hareketli aksamlar arasında, ev eşyalarını süslemede, evde yapabileceğimiz yaratıcı uygulamalarda, hobi amaçlı olarak, akvaryumlarda, tamirat ve tadilat işlerinde, ahşaplar arasında, cam ve vitrifiye yüzeylerde, kısaca hemen her türlü alanda kullanabileceğimiz silikonları uygularken birtakım püf noktalarına dikkat etmeliyiz.
Öncelikle silikonları kullanacağımız alanı iyi tanımalı ve kullanacağımız silikon türünü ona göre seçmeliyiz. Silikonların akvaryum silikonu, ayna silikonu, genel amaçlı silikon, cam sızdırmazlık silikonu, yapı inşaat ve dış cephe silikonu ile mum silikon gibi daha birçok türü vardır. Silikon çeşitlerini seçmeden önce uygulama alanımızı iyi tanımak doğru silikonu seçmek bu işin püf noktasıdır.
Örneğin evde yapabileceğimiz süsleme işlerinde, 'kendin yap' çözümlerinde ve hobi amaçlı olarak mum silikon kullanmanızı öneririz. Silikon tabancası ile kullandığınız mum silikonla günümüzde birçok süs eşyası ve 'kendin yap' fikirleri geliştirilmiştir.
Eğer dayanıklı ve büyük bir akvaryum yapma fikriniz varsa bunun için de akvaryum silikonu kullanmanızı öneririz. Çok ağır cam parçaları yapıştırmak ve sonrasında bu cam parçalarından su sızdırmamak üzerine tasarlanmış olan akvaryum silikonları ayrıca akvaryum içindeki canlılara da zarar vermeyecek şekilde üretilmiştir. Akvaryum silikonuyla ayrıca teraryum da yapmanız mümkün.
Eğer şömine, fırın gibi yüksek sıcaklığa maruz kalan yerlerde silikon kullanmamız gerekiyorsa bunun için ise RTV silikon ürünü sizin için ideal bir çözüm olacaktır. 350 dereceye kadar yüksek sıcaklıklarda izolasyon malzemesi olarak kullanılabilen RTV silikon ayrıca -40'a kadar düşük sıcaklıklarda ve 350 dereceye kadar yüksek sıcaklıklarda esnekliğini korur.
Silikonlara en çok ihtiyaç duyduğumuz alanlardan biri de şüphesiz ki banyolar ve duşakabinlerdir. Duşakabinlere özel olarak üretilen duşakabin silikonunu tabancayla kolayca uygulamak mümkündür. Cam ve duvar arasındaki bağlantıyı sağlayan duşakabin silikonu ayrıca su sızdırmazlık ürünü olarak da kullanılıyor.
Silikonu ayrıca mutfak veya banyo aksesuarlarınızın duvara yapıştırılması için de kullanabilirsiniz. Örneğin havlu veya peçetelerinizi asacağınız metal araçların duvara yapıştırılması için silikon kullanmak ideal bir fikir olabilir. Aynalarınızı duvara nasıl yapıştıracağınızı düşünüyorsanız aynalar için özel olarak üretilen ayna silikonu sizin için kurtarıcı bir ürün olacaktır. Ayna silikonunu uygularken dikkat etmeniz gereken püf noktası ise silikonu X şeklinde uygulamak yerine 5’er santim aralıklarla şeritler halinde ayna boyunca sıkmanız gerektiğidir. Ayna silikonunu çektikten sonra duvara yapıştırıp, aynayı bantlar yardımıyla 24 saat sabitlemeniz gerekir. 24 saatin ardından ve silikon kuruduktan sonra bantları çıkarabilirsiniz. Ayna silikonları da diğer silikonlar gibi oldukça güçlü yapıştırıcılardır.
Silikon nasıl çekilir? Silikon çekerken nelere dikkat etmek gerekir?
Kullanacağınız alan için ideal silikon çeşidini seçtikten sonra bu mucizevi maddeyi kullanırken de birtakım kurallara dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle silikonu çekeceğiniz alan kuru, nemsiz ve temiz olmalıdır. Kullanacağınız alanda daha önceki uygulamalardan kalan silikon kalıntılarını temizlemeniz gerekir. Daha sonra uygulama yapacağınız alanların her iki tarafına maskeleme bantları çekmeniz gerekir. Silikon tabancasına yerleştirdiğiniz silikonunuzu uyguladıktan sonra silikonun düzgünce ve dengeli dağılmasına dikkat etmeniz gerekir. Gerekirse düzenli ve dengeli dağılması için elinizle de müdahalede bulunabilirsiniz. Silikonu uyguladıktan sonra kurumaya bırakmalı ve kuruduktan sonra maskeleme bantlarını çıkarmalısınız. Eğer hobi amaçlı olarak mum silikon kullanıyorsanız silikonun elinizle temas etmemesine özen göstermelisiniz. Silikon tabancasıyla sıcak olarak kullanılan mum silikonu uygulama esnasında elinizi yakabilir.